.

Blog v rozjezdu.. nemám momentálně čas na zpracování designu.

středa 22. února 2012

Obrázek k narozeninám E+M.

*
Už dříve jsme zveřejnila tento "článek", ale omylem! Bez jakéhokoliv obsahu, za což se hrozně omlouvám, ale jdu to hned napravit.))

Obrázek je nakreslený tuží a voskovkami. Sem tam jsem použila i nějakou tu pastelku, ale pro ostatní bych to moc nedoporučovala - nejde to k sobě!
Mým plánem bylo ho nakreslit na narozeniny, ale dané osoby (tudíž Erika a Milan) ho dostali až později. K Vánocům. (Tzn. asi tak o 5 měsíců později..DD) Ano vím, jsem hrozná a zpoždění je někdy bohužel jednou z mých negativních stránek..

K samotnému obrázku: Formát je A3. Je na něm znázorněna Erika a Milan a malý Samuel. Později jsem si všimla, že jsou tam vlastně 2 strony a malý křák. To vše dohromady dá taky dohromady 3. Což mě ale ještě více zarazilo je to, že jsou tam potom 3 ptáci. Vše harmonizuje s číslem 3, o čemž jsem neměla ani ponětí.))
  • Jak působí obrázek na vás? Co podle vás bylo podnětem kresby? (Zajímá mě názor, jestli z toho jde aspoň trochu vyčíst to, jak to bylo myšleno..)
* Obrázek je focen mobilem, proto není až tak kvalitní.


Popravdě ani nevím, jaký styl bych tomu přiřadila..
Styl kreslení jsem si celkem oblíbila a proto jsem si předkreslila více podobných schématických obrázků. Jeden jsem darovala Ruslanovi, když odjížděl zpět do Ruska. (Bohužel jsem ho nevyfotila.)

RsM_YinYang

Ztráta identity část.4

Kategorie:  Autobiografie (Realita, smyšlenost)
Žánr: Drama, milostný příběh (romantické drama)
Pozn. pro lepší chápání celého příběhu doporučuji si přečíst níže uvedené Info nebo Úvod.
..Info
Pohled do času minulého - Červen 2011/Červenec  2011

Přišli na řadu cukety. Naštěstí jsem se sázení vyhnula, ale sbírání bohužel ne! Tato práce byla jedna z mých nejneoblíbenějších. Záda z toho pomalu necítíte a ruce abyste táhli za sebou, jak je máte z těžké bedny vytahané. Většinou s námi šel vždy jeden kluk, chlap, který potom vozil bedny do haly, kdy se následně vážili na zakázku.
Má linie byla hned první, což nevím jestli byla dobrá volba, ale nemohla jsem si vlastně ani vybírat. Mým úkolem bylo sbírat žluté cukety, které se musely dobře prohlédnout, aby z nich nebyly obrovské monstra. U zelených byla trochu větší velikost žádným problémem.
I když svítilo slunce, tak jsem nosila dlouhé kalhoty s gumáky. Nechtěla jsem podceňovat možnost poškrábání. Ony snad byly mnohem 'agresivnější', než ty okurky.
Natáhnu se k jedné cuketě, kterou chci odřezat a najednou ucítím bodavou bolest.
"Au, kruci!" upustím nožík a zadívám se na hřbet ruky. V místě kde začíná zápěstí si všimnu malé tmavé věci. "Sakra, asi jsem utrhla bodlinku z rostliny." pomyslím si. Jenže to bohužel žádná bodlinka nebyla. Bylo to píchnutí včely, což jsem ovšem nevěděla.
Jako vždy jsme se při sběru hrozně nasmáli a nesešlo ani z našich prapodivných zvířecích zvuků, které jsme napodobovali. Sousedi okolo si museli myslet, že jsme se zbláznili. Slyšet, jak vám za barákem sbírá cukety kokrhající kohout, kdákající slepice, mučící kráva, mňoukající kočka, štěkající pes, bečící ovce, kuňkající žába anebo nepopsatelný zvuk tuleně, který byl mou specialitou, mysleli byste si taky, že nejsme cela v pořádku. Alča si ráda zpívala. Někdy jsme si daly duet my dvě, někdy si ho dala ona s Russlanem.
Dosbírali jsme cukety a odešli do haly. V poledních hodinách mi ruka značně začala opuchat. Nechápala jsem proč. Až později mi došlo, že to asi byla včela nebo vosa nebo nějaká jiná okřídlená mrcha! Nechala jsem to ale být s tím, že to přece později splaskne. Bohužel večer byla ruka už opravdu hodně opuchlá. Skoro jsem nespala. Ruka svěděla a bolela. Na druhý den jsem byla jak noční můra ve dne. Opuchlé oči, výraz nepřítomné, hrůza! Počkala jsem si na Marca, který vycházel v pravidelnou hodinu ze svého domu.
"Marco, já.. musím s tebou mluvit. Nemáš prosím Tě nějaké prášky nebo mast na.." a to už jsem v sobě neudržela slzy. Nespavost, starost, strach - tyhle věci vás dokážou dovést k slzám ani nevíte jak.

pátek 17. února 2012

Ztráta identity - část.3

Kategorie:  Autobiografie (Realita, smyšlenost)
Žánr: Drama, milostný příběh (romantické drama)
Pozn. pro lepší chápání celého příběhu doporučuji si přečíst níže uvedené Info nebo Úvod.
..Info
*
S Jarem přichází hodně práce. Nejen nesmyslné řezání hlávkového salátu, kdy jste nejdříve sice jen přibližně 2 hodiny permanentně ohnutí a nemáte možnost se narovnat. Později to přechází v půlku dne, kdy se občas řeže i do oběda.
Marco, náš šéf, pomáhá řezat, jinak bychom to častokrát neměli ani do oběda hotové. Dříve pomáhala i jeho žena, Sarah. Od té doby, kdy mají děti je ale ustavičně doma a pomáhat se ji absolutně nechce.Klukům a hlavně Ralfovi, švýcarský pracovník, nezávidím ani nakládáni, ani pak následné umývání. Toho jsme, jsem, naštěstí vyhnuta!

Po salátu přicházejí rajčata, kdy se vše zeleno-hnědé přemění v jasný, bílý čistý plastik, který se natahuje ve všech tunelech. Samotné sázení v dolních 6 tunelech o 60-ti metrech je prosté. Nahoře je to s okurkami už horší. To se všechno sadí na zemi, kdy jste buď předklonění nebo jste nuceni opět a zase jít na kolena.

Na řadu také přicházejí nejnesmyslnější cukety, které z celého srdce nenávidím, protože to je na odrovnání zad! Ať prší nebo praží slunce - vždy jdete! Dokonce i když padají kroupy - je to jedno!

Pohled do času počátku - Prosinec 2009

středa 15. února 2012

Ztráta identity - část.2

Kategorie:  Autobiografie (Realita, smyšlenost)
Žánr: Drama, milostný příběh (romantické drama)

Pozn. pro lepší chápání celého příběhu doporučuji si přečíst níže uvedené Info nebo Úvod.
..Info
*
Po raní hygieně se jdu zpátky do pokoje převléct do pracovního oděvu. Každé ráno se ovšem neobejde bez hřejivého krému, kterým se mažu i večery. Po namazání je to vždy stejné. Punčochy, tepláky, a nakonec zimní kalhoty. Jedno triko, mikina, druhá, svetr a nakonec zimní bunda, kterou si ovšem oblékám až v kuchyni před vyražením do práce!
Každé ráno se většinou nejdříve vidívám s mojí brazilskou kolegyní, která je o cca 3 měsíce mladší než já. Jasmine - takhle se jmenuje. Jsme si v hodně věcí podobné. Ovšem krom charakteru. Je na mě až moc 'vychcaná' a vymýšlivá, ale jinak jsme si v cílech a tak obecně hodně podobné! Proto si asi tak dobře rozumíme, i když to mezi námi zezačátku trochu skřípalo. Já se ale nikým jen tak vytočit nedám a hned narovinu řeknu svůj názor a případné problémy řeším s osobami, kterých se to týká.
Po snídani nás čeká nástup do haly - jako každé ráno. Jak unavující a otravné! Pořád to samé!

pondělí 13. února 2012

Ztráta identity - část.1

Kategorie:  Autobiografie (Realita, smyšlenost)
Žánr: Drama, milostný příběh (romantické drama)

Pozn. pro lepší chápání celého příběhu doporučuji si přečíst níže uvedené Info nebo Úvod.
..Info
*
Z bezedného ticha se line zvuk mě osobě dosti dobře známý. Šroubovitými pohyby odkroutím těžkou zelenou skleněnou láhev, která v sobě skrývá temný mok. Byl to vlastně dárek mého strýce, který jsem dostala k narozeninám. Kdyby věděl k jakým účelům tuto tekutinu používám - asi by mě nepochválil. Láhev jemně nakloním nad vysoký hnědý hrnkem s vánočními motivy, který v sobě drží teplý voňavý rybízový čaj s kapkou citrónové šťávy. Chvilkově mi proběhne hlavou jak skvěle chutná samotný s kousky pomeranče. Na moment si to chci s tmavým mokem rozmyslet, ale po chvíli si uvědomím, že nemá cenu váhat a prostě to do čaje nalít! Jakmile si vzpomenu na blahodárný účinek čaje smíchaného s Jägermeisterem, kterého nazývám "Jelen", neváhám a nechávám téct tmavou tekutinu proudem. Sklenici si pečlivě uchovávám ve skříni na tom nejbezpečnějším místě, aby ji nikdo nenašel.
"Kam jsem to jen dotáhla.." řeknu si pro sebe v opuštěném pokoji, který je plný různých věcí, které se mi podařilo za celé dva roky nasbírat a dotáhnout z Česka. Zakroutím nad sebou hlavou a pomalu vezmu do levé ruky hrnek, který skrývá v sobě vysvobození další noci!

Ztráta identity - info

Kategorie: Realita, smyšlenost
Žánr:  Autobiografie, drama, milostný příběh (romantické drama)

Autor: RsM_YinYang
Předčitatel:   /
Varování: Erotika, přístupnost +15!
Počet kapitol: - ?
Stav: rozepsaná
Poznámka autora: Do téhle povídky jsem dala kus svého srdce a kus svého života. Částečně bude možná nudný, to proto že občas život nudný bývá!.'Hehehh' Myslím si, že stojí za přečtení.
Odehrává se v něm hodně věcí, které jsou okolo nás, ale možná je nevidíme, nebyli jsme s nimi prozatím seznámeni, ale o jejich dění se dovídáme díky TV, článků psaných životem apod.


P.S. - pokud povídku budou číst osoby mladší 15-ti let - není to moje věc! Varování bylo napsáno, ale stejně si myslím, že určité věci jsou v běhu všude okolo nás. Ale varování tady je!

Vydáno v roce: Únor/2012

Vzor pro info jsem si vzala od LadyKay
snad se nebudeš za to zlobit, zlato!.)).♥

neděle 12. února 2012

Ztráta identity - úvod

Po dlouhé době jsem se dala opět do psaní, což jsem potřebovala jako sůl! V hlavě se mi začlo tvořit plno nápadů a já je neměla kdy dostat na papír nebo na blog. Teď přišla ta správná chvíle!
Začínám sice trochu melancholickou a 'tragickou' povídkou, která nebude mít ani nic společného s TH jako ostatní příběhy, ale této si cením asi nejvíce a budu do ní dávat největší kus svého srdce, protože se jedná o osobní zážitky!
_____

ÚVOD

I když se život na první pohled může zdát jednoduchý, krásný a bezstarostný najdou se chvíle, momenty, dlouhé dny a hodiny, kdy se vše krásné může změnit v noční můru, která bohužel nezůstane jen ve snění, ale přehoupne se přes tu bránu snů do reálného světa.
První dojmy z lidí mohou být často klamné, ale i přesto zůstává ve vás víra, kterou jste pocítili na začátku. Neměli byste ale ze sebe dělat idioty a dívat se na svět opravdu tím správným pohledem! Ne tím, který zůstává za růžovými brýlemi!

Ztráta identity je osobní příběh, který jsem si z poloviny zažila, z jedné třetiny je to zcela smyšlené a druhá třetina je to, co si zažili ostatní okolo mne, ale mě samotnou to nepostihlo. Bude pouze na vás, aby jste si našli v tom to, co je realita a co je smyšlené. Jednu věc ale prozradím už na začátku - erotické scény a vůbec vášeň mezi určitými dvoumi osobami není popsána z osobního zážitku!
Protože se povídka týká mne samotné a mého okolí nebudu používat pravá jména osob z mé blízkosti! Vždy použiju jen jejich iniciálu pravých jmen. Jen mé bude skutečné.

Povídka je stejně zmatená a stresová jako já sama. Všechny detaily a postřehy.

- Jen chci podotknout, že v příběhu bude i trochu nastínění jak to doopravdy ve Švajcu chodí - myslím tím hlavně práci, farmy a lidi.

pátek 3. února 2012

Vícedílné příběhy


(omlouvám se, ale na nic ostatní zatím není čas.)) )

Jednodílné příběhy

..později doplním..

Přivítání

Chtěla bych vás přivítat i na mém druhém blogu, který se bude týkat hlavně povídek a kreseb mé tvorby.
Bez  psaní a bez kreslení bych už žít nemohla a proto se musím a chci se s tím s vámi podělit. Doufám, že se tady budete rádi vracet a zanechávat komenty.))

Jen chci už na začátku upozornit, že nesnáším komentáře u povídek typu: "Jo, je to dobrý. Jen tak dál.".."Honem další, je to napínavé.".."Tohle jsem nečekal/la, honem dál." atd.
Vyloženě tyhle komentáře nenávidím, protože to nevypovídá o tom, že jste danou část opravdu četli! Mám ráda čtenáře mého typu -> přečtu a reaguji!.))
(Snad vám to nebude moc vadit, ale já chci opravdu komentáře o něčem a ne o ničem..)

Děkuji moc za pochopení!.))

*
RsM