.

Blog v rozjezdu.. nemám momentálně čas na zpracování designu.

pondělí 13. února 2012

Ztráta identity - část.1

Kategorie:  Autobiografie (Realita, smyšlenost)
Žánr: Drama, milostný příběh (romantické drama)

Pozn. pro lepší chápání celého příběhu doporučuji si přečíst níže uvedené Info nebo Úvod.
..Info
*
Z bezedného ticha se line zvuk mě osobě dosti dobře známý. Šroubovitými pohyby odkroutím těžkou zelenou skleněnou láhev, která v sobě skrývá temný mok. Byl to vlastně dárek mého strýce, který jsem dostala k narozeninám. Kdyby věděl k jakým účelům tuto tekutinu používám - asi by mě nepochválil. Láhev jemně nakloním nad vysoký hnědý hrnkem s vánočními motivy, který v sobě drží teplý voňavý rybízový čaj s kapkou citrónové šťávy. Chvilkově mi proběhne hlavou jak skvěle chutná samotný s kousky pomeranče. Na moment si to chci s tmavým mokem rozmyslet, ale po chvíli si uvědomím, že nemá cenu váhat a prostě to do čaje nalít! Jakmile si vzpomenu na blahodárný účinek čaje smíchaného s Jägermeisterem, kterého nazývám "Jelen", neváhám a nechávám téct tmavou tekutinu proudem. Sklenici si pečlivě uchovávám ve skříni na tom nejbezpečnějším místě, aby ji nikdo nenašel.
"Kam jsem to jen dotáhla.." řeknu si pro sebe v opuštěném pokoji, který je plný různých věcí, které se mi podařilo za celé dva roky nasbírat a dotáhnout z Česka. Zakroutím nad sebou hlavou a pomalu vezmu do levé ruky hrnek, který skrývá v sobě vysvobození další noci!

"Fuj.." pronesu odpůrným hlasem do ticha. Srdce mi říká: "Ne, nepij to!", ale mozek pravý opak: "Vypij to do dna, na ex!" Uvědomím si, že bez tohoto nápoje bych se zřejmě moc neprospala, jako předešlé noci. Nakonec dám bohužel dám mozku za pravdu, protože jedině tak si budu moct dopřát aspoň polovinu noci prospat. Hrnek přitisknu ke rtům a plnými doušky začnu doslova hltat čaj smíchaný s alkoholem, abych to měla co nejrychleji za sebou.
S posledním hltem se mi to sice skoro vrací nazpět, ale můžu jít s 'klidnou' hlavou spát. Přehoupnu se z jedné postele na druhou, abych se zachumlala do peřin, které by mi měly dopřát aspoň 6 hodin spánku. Bohužel to tak v posledních měsících nebylo.
"Au, kruci.. zasrané kolena." zakleju sama pro sebe pro kolena, které celý den musí snášet mou váhu a spolu s nohama mi sloužit k chůzi nebo případnému klečení a stání. Víc jak polovinu dne proklečím, což je pro ně ještě větší námaha, než kdybych chodila sem a tam. Jemně si po každém z nich přejedu rukou s hřejivým krémem proti bolesti. Ten krém je vlastně doporučován pro aktivní sportovce, kteří mají problémy s přepjatými svaly po dlouhých tréninkách.
Letmým pohledem zabloudím ještě na mobil, který leží vždy vedle mě na vedlejší posteli.
"Sakra, zase jdu pozdě spát." uvědomím si, když se naposledy podívám, jestli mi náhodou někdo nepsal, neprozvonil, ale k mému 'překvapení' zase nic. Místo toho mě straší číslice, které ukazují 23:31.

Raní probuzení začíná jako obvykle - budíkem. Naštěstí nemám nic extra drastického. Melodie od Alexandry Burke 'The Silence' začíná nejdříve vibracemi a pak jemnou předehrou, kterou doprovází jemný začátek samotné písně. Nikdy ji nenechávám dohrát do prvního slova, protože jsem většinou vždy vzhůru.
Vypnu budík a hlavou mi přejede ta samá věta jako obvykle - "Ach Bože, už zase! Já nechci.." zaškemrám si hlavě a už se zvedám z vyhřáté postele, ve které bych nejraději zůstala nejméně do oběda. To by se mi ale taky nedalo, protože jen na jedné straně těla bych nevydržela ležet! Na zádech se mi nedá a na břiše jen zřídka. Na druhé straně, pravé, těla ležet nemůžu, protože mi to nedovolí kyčel, která mě bolí sama o sobě. Natož abych na ni ještě ležela. Když se nevědomky ve spaní přetočím na pravou stranu, tak mě samotná bolest probudí ze spánku a musím se přetočit na onu levou stranu, na které se mi prozatím, musím zaťukat, spát dá!

4 komentáře:

  1. proč mám pocit, že píšeš tak trochu z tvého života? :D já tě sice neznám, ale co jsme si spolu psali, tak něco vím... A připadá mi, že tohle je tak trošku něco z tebe... :) No trošku... Trošku víc :D však víš, jak to myslím.. snad :D
    No jinak... Docela by mě zajímalo, KAM to vlastně dopracovala :D Předpokládám, že se to odehrává někde v německy mluvící zemi, nebo ne? :D
    Písničku "The Silence" od Alexandry Burke miluju! :) Sice jí jako budík nemám, ale věčně mi hraje ve sluchátka, např. ve škole :D ale to je vedlejší :D

    První díl mě zaujal a už se těším na další :) Opravdu jsem moc zvědavá, jak to bude pokračovat :) Doufám, že se tam objeví někdo z TH :) Předpokládám, že jedno z dvojčat :D :)
    A máš krásnou slovní zásobu :) to můžu jenom tiše závidět :) opravdu jsem koukala, jak krásně jsi všechno popsala :) hlavně ten začátek je nejlepší :) Moc dobře se mi to čte, tak doufám, že se mi budou dobře číst i ty další díly :P I když o tom nepochybuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. * Ten pocit máš právem, protože je to autobiografie.)) Možná by ti pomohlo "INFO" a "ÚVOD" zodpovědět pár tvých dotazů, abys potom nebyla zklamaná z toho jakou náplň povídka vlastně má.
      TH se tam objeví jako celek, ale tohle je právě výjimka toho, ž to nemá s TH ani moc společného. Hodlám jim věnovat jeden celý díl.)), ale to bude asi tak vše.
      Děkuji ti moc za pochvalu a slovní zásobu získáš kdyžtak ze čtení knih nebo i jiných příběhů.)) Začátek.. heh, to mě těší, asi tak budu muset psát častěji.))

      Vymazat
  2. Máš vážně odvahu, takhle sepsat svoje zážitky. Psala jsi vlastně že část je ze tvého života a část je smyšlená. Já jen doufám, že ta pasáž s alkoholem ve skříni je přikrešlená, protože sama víš, že tohle nikomu nepomůže. Jinak vážně moc hezky napsaný, muselo to dát práci. Sice se to zatím nikam nehne,ale doufám, že v další části už ukážeš trochu víc. Fakt máš dobrý nápad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *
      Měla bych do INFO nebo Úvodu asi ještě dopsat, že právě ty nejdivnější a nejnereálnější věci jsou právě pravda. No.. nechám to prozatím takhle.))
      A to s tou odvahou to bylo myšleno.. jak?.DD
      Práce to ani moc nedalo.. ze mě se to sype tak, jak to je, děkuji moc!.))
      S každým dílem toho bude přibývat více a více.))
      Děkuji za pochvalu, moc si toho cením!!.)) A jsem ráda, že jsi tady zavítala.*

      Vymazat